Dění v odborech

Vystrčil a Bednář

Adekvátní odpověď (Sondy revue 03/2021)

Brilantně formulovaný otevřený dopis napsal Pavel Bednář předseda Odborového svazu státních orgánů a organizací, předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi V něm odsoudil jeho nápad, aby se na nákladech epidemie podíleli zaměstnanci státní a veřejné správy.


V dopise se např. píše: „Zaměstnanci státní a veřejné správy již zhruba rok zpracovávají veškerou administrativu spojenou s vládními opatřeními a jejich prováděním. Na úrovni obcí se i nad rámec své práce podílejí na místních řešeních či pomoci zasaženým obyvatelům. To vše nad rámec své standardní agendy, která se vesměs (a to ani přes usnesení vlády) nijak nezmenšila. Za celou tuto dobu nikdo z politiků a představitelů státu, včetně Vás, jejich práci neocenil ani jim nepoděkoval. Naopak, prostřednictvím podobných výroků, jako jsou ty Vaše, jsou označováni za ,darmožrouty‘, kteří mají placenou dovolenou v délce několika měsíců.”

Josef Středula — předseda ČMKOS

Odbory požadují po vládě
velikonoční lockdown

Je pro nás neakceptovatelné netečně přihlížet situaci, ve které nyní jsme.
A lockdown je jedna z mála možností, která nás ještě může zachránit. Myslíme si, že nejen 4 dny přerušené práce, ale klidně celý týden pomohou snížit počet nakažených, odlehčit nemocnicím a přerušit komunitní šíření viru! Prosím, nereagujme jen na nastalou situaci! Nezvykejme si na to, že se v naší zemi mění nařízení ze dne na den. Ale mysleme dopředu. Plánujme.
A určeme viru pravidla hry my.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..