Co přinese doba pokoronarovirová?

Bez mimořádných opatření prohrajeme všichni

  • Zveřejněno: 19.03.2020

Celá republika čelí nebezpečí, které si ještě doslova před několika dny uměl jen málokdo představit. Všichni jsme věděli, že někde daleko v Číně v jakémsi Wuchanu, o kterém jsme toho moc nevěděli, je epidemie nemoci, na kterou tam lidé umírají. Viděli jsme záběry vylidněných ulic, množství zdravotníků či vojáků v ochranných oblecích, kteří měří teplotu všem lidem, či rozprašují dezinfekci v ulicích měst, lidi v rouškách na ulicích atd. Bylo mezi námi nemálo těch, kteří to považovali za místní folklór, který jaksi patří k té – mainstreamovými medii – slušně řečeno – neoblíbené zemi.

Prostě je to daleko, tak co se s tím zabývat. Dokonce, i když se virus objevil už v Itálii, tak to vůbec mnoha lidem u nás nevadilo, aby si do italských Dolomit nejeli zalyžovat, aby si pak následně ten virus přivezli i k nám. Dnes se celá republika ocitá ve stavu karantény, ačkoli to zatím oficiálně řečeno nebylo, ale v zásadě je to tak.

Co tedy dělat? První reakce, které jsme viděli jak ve veřejnosti, tak i ve vyjádřeních vládních činitelů jsou zatím setrvačné, jako by šlo jen o malou epizodu, která za čtrnáct dní pomine. Tak nějak byla formulována první opatření. Můžeme si to vykládat tím, že je tato situace natolik překvapivá, že ani nebylo možné v dané chvíli uvažovat jinak. Ona se ta pravda musí dávkovat postupně – to je obecná lidská zkušenost. https://www.cmkos.cz/cs/obsah/219/co-prinese-doba-pokoronarovirova-bez-mimoradnych-opatreni-pr/265784

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..